Την Δευτέρα 9/5/2022 το τμήμα Β1 της Β΄Γυμνασίου επισκέφτηκε την ΚΕΔΗΠΚοινωφελή Επιχείρηση Καρναβάλι Πάτρας του Δήμου Πατρέων, έναν πολυδύναμο πολιτιστικό χώρο με κέντρο αναφοράς το Καρναβάλι , στην Ακτή Δυμαίων 84. Η μετακίνηση έγινε με λεωφορείο 24 θέσεων και συνοδούς καθηγητές την κα Ζίγκηρη Άννα, την κα Κωνσταντάρα Γεωργία και τον κοΨάχο Γεώργιο. Κατά τη διάρκεια της μετακίνησης έγινε σύντομη αναφορά στο συμβολισμό της μάσκας στα καρναβαλικά, θρησκευτικά και θεατρικά δρώμενα ανά τους αιώνες, στην Ελλάδα και σε άλλους πολιτισμούς.

Οι μαθητές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και εκ περιτροπής η κάθε μία συμμετείχε στην κατασκευή μάσκας- μασκαράτας. Η 1η ομάδα συμμετείχε σε εικονική εμπειρία εστιασμένη στη μασκαράτα, μία πρωτοποριακή ψηφιακή εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας, σε ένα εικονικό καρναβαλικό εργαστήρι, για τη συναρμολόγηση της μασκαράτας του που στη συνέχεια φορά, νιώθοντας το μέγεθος και τις δυσκολίες χειρισμού της.

Η 2η ομάδα αντίστοιχα ασχολήθηκε με την κατασκευή, από την αρχή, καρναβαλικής μάσκας με τη βοήθεια και την καθοδήγηση καλλιτεχνικού επόπτη και την παροχή των κατάλληλων υλικών. Τα παιδιά δημιούργησαν μάσκες, δίνοντας τη δική τους καλλιτεχνική “πινελιά” σε κάθε έργο.